Error locking and dismounting source drive

Any other questions about the software?

Error locking and dismounting source drive

Postby SatDish » Sat May 23, 2009 5:08 pm

Hi
Trying to do an upgrade on an Amstrad HD box and keep getting "Error locking and dismounting source drive"
have tried it from HD to HD and from HD to backup image
have tried it without the XTVFS drivers installed and with them installed

Running Windows xp pro 64 bit
CPU AMD FX 62
4gb ram

Start of log..............

Enumerate drive 0,0: ST3160815AS
Drive 0: 160 GB Partition ID=07
Enumerate drive 1,1: WDC WD3200AVJS-63B6A0
Drive 1: 320 GB FAT32 LBA Partition R_LBA lba=0000003f len=00000001
*** VALID SKY+/XTV DRIVE ***
CALC DRIVE INFO:
LBA size = 2542eab0
LBA start = 0000003f
LBA end = 2542eab0
LBA total = 2542d34f
LBA ffat = 0000005f
LBA data = 0002547d
LBA video = 00bec73d
FFAT clus = 9765371
FFAT sect = 76303
VFAT clus = 203670
VFAT sect = 1632
VFAT rsvd = 51
R_LBA lba=0000005f len=00012a0f
R_LBA lba=0002547d len=00000660
Enumerate drive 2,2: ST3250410AS
Drive 2: 250 GB Partition ID=07
Drive 1: 320 GB FAT32 LBA Partition R_LBA lba=0000003f len=00000001
*** VALID SKY+/XTV DRIVE ***
CALC DRIVE INFO:
LBA size = 2542eab0
LBA start = 0000003f
LBA end = 2542eab0
LBA total = 2542d34f
LBA ffat = 0000005f
LBA data = 0002547d
LBA video = 00bec73d
FFAT clus = 9765371
FFAT sect = 76303
VFAT clus = 203670
VFAT sect = 1632
VFAT rsvd = 51
R_LBA lba=0000005f len=00012a0f
R_LBA lba=0002547d len=00000660
Reading planner file for recording entries...
R_LBA lba=0002613d len=00000001
R_FFatChain clust=60 count=63
R_LBA lba=000262fd len=00000fc0
JOPA is LITTLE endian
Testing JOPA for Sky+ UK EPG7.xx layout...
Testing JOPA for Sky+ UK EPG5.xx layout...
This appears to be a Sky+ UK EPG5.xx XTV System
Video cluster size set to 3008

....................................................................................

End of log.........................

Parsing extent file...
FAT=00001df1
R_FFatChain clust=5142 count=1
R_LBA lba=0007597d len=00000040
Auto detected little endian
The recording was added to the planner view.
W_LBA lba=00000000 len=00000001
Return virtual disk image partition table
R_LBA lba=00000000 len=00000001
Drive -1: 0 GB Unpartitioned Drive
Check disk free space for path F:\
Available=237819547648 Total=250048479232 Free=237819547648
Copy started at 1659 Sat 23 May 2009
Locking and dismounting source drive...
Found mount point \\.\E:
Attempting lock...
Lock failed Access is denied (5)
Attempting dismount...
Dismount failed Access is denied (5)
Enumerate drive 0,0: ST3160815AS
Drive 0: 160 GB Partition ID=07
Enumerate drive 1,1: WDC WD3200AVJS-63B6A0
Drive 1: 320 GB FAT32 LBA Partition R_LBA lba=0000003f len=00000001
*** VALID SKY+/XTV DRIVE ***
CALC DRIVE INFO:
LBA size = 2542eab0
LBA start = 0000003f
LBA end = 2542eab0
LBA total = 2542d34f
LBA ffat = 0000005f
LBA data = 0002547d
LBA video = 00bec73d
FFAT clus = 9765371
FFAT sect = 76303
VFAT clus = 203670
VFAT sect = 1632
VFAT rsvd = 51
R_LBA lba=0000005f len=00012a0f
R_LBA lba=0002547d len=00000660
Enumerate drive 2,2: ST3250410AS
Drive 2: 250 GB Partition ID=07
Copy terminated at 170010 Sat 23 May 2009

...........................................................................

Any help much appreciated
Thank you

Glenn
SatDish
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Sat May 23, 2009 4:57 pm

Postby pcbbc » Sat May 23, 2009 5:50 pm

Hi Glen,

Thanks for your post - sorry you are having problems.

A few people have had this problem before, and unfortunately we have never got to the bottom of it. :(
One of them even worked for Microsoft and they couldn't tell me what was wrong with my code for locking and dismounting the file system!
:oops:

At the risk of stating the obvious, what do you have installed in the way of Anti Virus and other system software?

Also I'm surprised the 32-bit Read Only drivers even work under 64bit XP?!

I also have the alpha version of Copy+ here which I could send. I've changed things in this area recently, although nothing I can think that could fix this particular issue.

Regards, Stuart.
User avatar
pcbbc
Site Admin
 
Posts: 1802
Joined: Wed Aug 22, 2007 2:08 am
Location: London, UK

Postby SatDish » Sat May 23, 2009 6:00 pm

Hi Stuart
Thanks for the reply, Anti virus i got kaspersky internet security 2009 and it was disabled,
If i could try your Alpha that would be great but i am going to try this on me boys computer tomorow which is vista prem 64
the XTVFS drivers installed with no errors so i assume they are working?

Glenn
SatDish
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Sat May 23, 2009 4:57 pm

Postby pcbbc » Sat May 23, 2009 7:33 pm

SatDish wrote:Thanks for the reply, Anti virus I got Kaspersky Internet Security 2009 and it was disabled.
Okay, thanks for the details.

If I could try your Alpha that would be great but I am going to try this on me boys computer tomorrow which is Vista Prem 64
Alpha dispatched via e-mail.
I hope it is of use to you.

The XTVFS drivers installed with no errors so I assume they are working?
I suspect probably not, as I would think 64 bit OS would ignore 32 bit drivers?
But I really do not know how things work at that level! And I do not have a 64 bit machine to test on.
User avatar
pcbbc
Site Admin
 
Posts: 1802
Joined: Wed Aug 22, 2007 2:08 am
Location: London, UK

Postby SatDish » Sat May 23, 2009 10:44 pm

Tried the new .exe
program crashed when trying to save as image and when trying drive to drive instead of getting the "Error locking and dismounting source drive" straight away it came up "drive e in use continue" then clicked ok then the "Error locking and dismounting source drive" error came up, going to try vista machine tomorow will keep you updated.

Glenn
SatDish
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Sat May 23, 2009 4:57 pm

Postby pcbbc » Sat May 23, 2009 11:18 pm

Yep - as I thought, no better than the current version :? :oops:
This problem really is difficult/impossible to solve unless I have access to a system which exhibits the problem.

You don't happen to live in or around SE London do you?
Anyway, wish you better luck with your alternate machine.
User avatar
pcbbc
Site Admin
 
Posts: 1802
Joined: Wed Aug 22, 2007 2:08 am
Location: London, UK

Postby SatDish » Sat May 23, 2009 11:50 pm

You don't happen to live in or around SE London do you?
Not far Gravesend.
SatDish
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Sat May 23, 2009 4:57 pm

Postby pcbbc » Sun May 24, 2009 7:14 am

Ah, final resting place of Pocahontas! - That's not far. I'm in Orpington :)
You wouldn't like to do me, and the Copy+ user base, a big favour would you?
Access to a machine with this problem for an afternoon would be a major step forward in resolving this uncommon but annoying little bug.
User avatar
pcbbc
Site Admin
 
Posts: 1802
Joined: Wed Aug 22, 2007 2:08 am
Location: London, UK

Postby SatDish » Sun May 24, 2009 6:16 pm

Yes im sure we can arrange something,

Just to let you know i used the Vista pc and it worked without a hitch ;)
i done a tutorial for the Amstrad http://www.skyuser.co.uk/forum/sky-hd/30395-amstrad-hd-box-walkthrough-how-change-hard-drive.html

Glenn.
SatDish
Newbie
 
Posts: 5
Joined: Sat May 23, 2009 4:57 pm


Return to Copy+ General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron